Строс-Кан съди оплакалата се от него камериерка за 1 млн. долара

Строс-Кан съди оплакалата се от него камериерка за 1 млн. долара
Преди твърденията за сексуално посегателство бившият управляващ директор на МВФ беше фаворит на Социалистическата партия във Франция за президентските избори. Снимка: Reuters
A A+ A++ A

Бившият управляващ директор на МВФ Доминик Строс-Кан заведе контраиск за един милион долара срещу камериерката от нюйоркски хотел, която миналата година се озова в центъра на сексскандал заради обвиненията си срещу него в сексуално посегателство.

Една година след като избухна скандалът, Строс-Кан, който беше смятан за фаворит на социалистите за президентските избори, обвинява Нафисату Диало в „съзнателно и умишлено лъжесвидетелстване пред правоприлагащите органи“, съобщава в. „Ню Йорк Пост“, позовавайки се на документи на съда.

В контраиска, заведен в понеделник пред Върховния съд на Бонкс, се твърди, че „зложелателните и произволни лъжливи твърдения“ на камериерката са подкопали репутацията на Строс-Кан и са засегнали „останалите му професионални възможности“, без да се конкретизират политическите амбиции, които бяха унищожени от скандала, посочва „Ню Йорк Пост“, цитиран от БГНЕС.

Преди твърденията за сексуално посегателство да свалят бившия управляващ директор на МВФ и да доведат до арестуването му миналата година в Ню Йорк, 62-годишният Строс-Кан беше фаворит на Социалистическата партия във Франция и се очакваше да победи уязвимия президент Никола Саркози на изборите тази година.

Вместо това Франсоа Оланд се изправи срещу Саркози и спечели. Във вторник той положи клетва и зае мястото на Саркози в Елисейския дворец.

„Ню Йорк Пост“ съобщава още, че Строс-Кан обвинява Диало в „злонамерено преследване, злоупотреба със съдебен процес, нереден престой в затвора, клевета и умишлено причиняване на емоционално страдание“.

#Доминик Строс-Кан #камериерка #МВФ #Нафисату Диало #Ню Йорк #Франция #президент #избори #Никола Саркози #Франсоа Оланд #Елисейския дворец

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"