Беше свалена съпротивата на второто истанбулско летище

Беше свалена съпротивата на второто истанбулско летище
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Във втората истанбулска аерогара "Сабиха Гьокчен" полицията задържа в неделя 11 военни, заподозрени в участие в опита за преврат в Турция. Информацията на агенция Доган е цитирана от ТАСС.

Полицията е пристигнала в аерогарата със заповеди за задържане на служителите в местната жандармерийска част. Част от военните са оказали съпротива на задържането заради което пристигналите полицаи открили предупредителен огън. След кратки сблъсъци военните са се предали. Няма загинали и пострадали.

Летище Сабиха Гьокчен е съвременно летище, намиращо се в азиатската част на Турция, източно от Истанбул. Летището носи името на Сабиха Гьокчен (Sabiha Gökçen), първата жена военен пилот в света. Турското министерство на външните работи обяви, че повече от 190 души са убити и над 1400 са ранени по време на опита за военен преврат в страната.

Над 100 участници в метежа са ликвидирани. Властите са арестували 6000 души по подозрение, че са свързани с пуча – сред тях генерали - командири от различните родове войски и по-нисш офицерски състав, както и стотици представители на магистратурата. Турските власти обвиниха живеещия в САЩ ислямски проповедник Фетхуллах Гюлен, че е подстрекателят на военния метеж и поискаха от САЩ да го екстрадира.


#Истанбул #летище #САЩ #ИДИЛ #окупация

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »