Йотингер: Няма да има безвизов режим с Турция тази година

Йотингер: Няма да има безвизов режим с Турция тази година
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Решението да се отмени визовия режим за турските граждани няма да бъде прието тази година. Такова становище беше изразено от еврокомисаря за цифровата икономика и общество Гюнтер Йотингер в интервю за вестник на германската медийна група "Функе".

"Смъртното наказание не е съвместимо с нашите ценности и споразумения", каза той. "Нито една страна не може да стане член на ЕС, ако въвежда смъртно наказание," каза Йотингер, позовавайки се на намерението на турските власти за връщане на смъртното наказание след опита за военен преврат.

Според него въпросът за премахване на визовия режим няма да бъде преразгледан преди края на тази година. Според европейския комисар Ердоган, разбира се, има основание. Не трябва обаче да се сваля имунитета на депутати, за да бъдат преследвани, добави той.

"Не трябва да се заплашват журналистите. Не може заради това, че са неудобни, хиляди съдии да бъдат отстранени от длъжност", каза Йотингер. Въпреки това той призова за продължаване на диалога с Анкара за решаване на проблема с бежанците.


#Турция #визи #режим #Йотингер #безвизов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »