Будапеща: Няма да отворим границите за мигранти, няма да се поддадем на натиск

Будапеща: Няма да отворим границите за мигранти, няма да се поддадем на натиск
Виктор Орбан / БГНЕС
A A+ A++ A

Унгарското правителство няма да се поддаде на натиск и да отвори границите си за мигранти. Това предупреждение официално отправи Дьорд Баконди, съветник по въпросите на сигурността на премиера Виктор Орбан.

Тази сутрин около 130 мигранти от Белград пристигнаха край Граничния пункт Хоргош. Те искат да преминат през унгарска територия за да се доберат до Германия или някоя от скандинавските държави. Повечето от мигрантите са от Афганистан и Пакистан и те заплашиха с гладна стачка поради "строгите унгарскит мерки по границата".

"Подобни протести много често не се организират от мигрантите, а от т.нар. граждански сдружения, които искат да извършат натиск върху унгарското правителство и страната ни да отвори границите си и така всички да преминат към Австрия", каза Баконди пред телевизия М1 и подчерта: Това няма да стане!

Съветникът на Орбан поясни, че нито един от тези 130 мигранти до момента не е подал молба за получаване на убежище в Унгария. В момента в т.нар. "Ничия земя" между Сърбия и Унгария се намират общо 166 души.

#Орбан #мигранти #натиск

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »