Десислава Танева: С най-високия добив, който България някога е постигала, приключва жътвената кампания в страната

Политика | 28 юли 2016, четвъртък / 12:46| Показвания:"С най-високия добив, който България някога е постигала, приключва жътвената кампания в страната", съобщи пред журналисти министърът на земеделието и храните Десислава Танева.

„Жътвената кампания е към края си. Добивите са по-високи от очакваните. Като приключи жътвата, ние ще обявим резултатите от нея. Със сигурност мога да твърдя, че ще приключим една година с най-високия добив, който България някога е постигала“, обяви министърът в сливенското село Гавраилово.

В селото министър Танева откри традиционния празник „Златна праскова – 2016”, чийто патрон е, след което участва в кръгла маса на тема: „Овощарството в България – проблеми и перспективи за развитие”. Във форума участват още зам.-главният директор на ГД „Съвети в земеделието и аналитична лаборатория” Петя Куманова и водещи специалисти от Института по овощарство в Пловдив.

Организатори на празника са Община Сливен, Министерството на земеделието и храните, кметството и читалище „Слънце 1928“ в Гавраилово, Институтът по овощарство – Пловдив, Организацията на производителите на праскови „Българска праскова” ООД и Националната служба за съвети в земеделието.


Тагове: Десислава Танева, земеделие, жътва

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси