Турция продължава да е сред основните инвеститори в Хърватия

Турция продължава да е сред основните инвеститори в Хърватия
A A+ A++ A

Турският посланик в Хърватия е обсъдил последствията за турско-хърватските икономически отношения след проваления опит за преврат в Турция.

Турция е важна за Хърватия не само заради силните търговски връзки, но и заради това, че турските инвеститори през последните години са вложили стотици милионни евро в различни проекти, основно в туристическия сектор.

Попитан за влиянието на провалилия се опит за преврат върху икономиката на страната, посланикът подчерта „ограниченото влияние върху турската икономика."

"Веднага след като турската Централна банка обяви серията от мерки за гарантиране на финансовата стабилност и за минимизиране на отрицателните ефекти. Гражданите демонстрираха пълно доверие в правителството и след проваления преврат те използваха чуждата валута, с която разполагат, за да купят значителни количества турска лира, макар че обикновено обратни тенденции се очакват по време на криза“.

Турският дипломат също така изрази увереност, че инвестициите на турски компании в Хърватия ще продължават, включително на най-голямата Dogus Group, която досега е вложила 250 млн. евро и планира инвестициите й да достигнат 400 млн. евро.

#Хърватия #Турция #инвестиции

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"