Мотористите: „Не искаме излишно напрежение, не търсим саморазправа, а справедлив процес!”

Мотористите: „Не искаме излишно напрежение, не търсим саморазправа, а справедлив процес!”
A A+ A++ A

„Не искаме излишно напрежение, не търсим саморазправа, а само СПРАВЕДЛИВ процес” – това е апелът на мотористите във връзка с постъпила в последните минути информация, че турският гражданин Фарук Бекташ, отговорен за смъртта на семейство техни колеги, може да бъде укрит и се притеснява от саморазправа.

В четвъртък убиецът трябва да се яви в Софийския апелативен съд, където ще бъде гледано обжалването на мярката за неотклонение. Припомняме, че точно преди една седмица Софийски окръжен съд пусна престъпникът под „домашен арест”, тъй като адвокатите му представиха договор за наем на адрес във Враждебна и свидетелство за съдимост. Вчера пък бяха разпространени данни, в които се казва, че „турският гражданин би могъл да напусне страната през ГКПП с причина – здравословни проблеми”.

Фаталната катастрофа на Таня и Бойко Бойкови, както и множеството инциденти с мотоциклети в последната седмица по вина на други шофьори, преля чашата на търпението на мотористите. В понеделник следобед още един техен колега загина в резултат на извършен обратен завой от шофьор на бус на забранен участък. Това доведе до допълнителен обществен отзвук и мирен протест от страна на мотористите, които блокираха за около 1 час мястото на трагедията на „Ломско Шосе”.

Сега обаче „братята на две колела” се надяват единствено турският гражданин да се яви лично на мярката и да понесе най-строга отговорност за отнемането живота на семейство Бойкови.

#мотористи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »