Мая Манолова е сезирала главния прокурор за фалиралата "Дупнишка популярна каса"

Мая Манолова е сезирала главния прокурор за фалиралата "Дупнишка популярна каса"
A A+ A++ A

Омбудсманът Мая Манолова е сезирала главния прокурор Сотир Цацаров, Комисията за финансов надзор, Държавната агенция "Национална сигурност" и Националната агенция за приходите по повод на финансовите злоупотреби на фалиралата Кредитно-спестовна кооперация "Дупнишка популярна каса", съобщиха от кабинета на омбудсмана. Манолова настоява за щателна проверка и разкриване на истината с обявената в несъстоятелност популярна каса.

В институцията на омбудсмана са постъпили множеството жалби и сигнали от потърпевши вложители, изгубили спестяванията си. Гражданите са обезпокоени от липсата на своевременна реакция на компетентните органи, от невъзможността да получат вложените в кредитната кооперацията средства, поради обявяването й в несъстоятелност, както и от съмненията, че там се е извършвала незаконна влогово-кредитна дейност.

Манолова алармира, че подобни популярни каси съществуват в цялата страна и проблемът може да ескалира.

В писмото си до отговорните институции омбудсманът акцентира върху факта, че голяма част от засегнатите са възрастни хора, които не са били информирани, че членството им във въпросната кредитна кооперация ще засегне пряко техните вложения, нито са участвали в общите събрания на "Дупнишка популярна каса".

#Мая Манолова #омбудсман

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »