Продължава ремонта в Кресненското дефиле

Продължава ремонта в Кресненското дефиле
A A+ A++ A

Със сваляне на старите мрежи и поставяне на новите високо мрежи продължава ремонтът на ската на Е-79 в Кресненското дефиле, предаде кореспондентът на БГНЕС за региона.

Както информирахме, ремонтът на опасния скален скат в началото на дефилето при „Османска чешма" започна в петък с рязане на дърветата по периферията му. Днес тримата алпинисти свалиха старите мрежи, отрязаха няколко дървета и събориха с ръце, крака и лост нестабилните камъни в южната част на ската.

Фадрома издърпа старите мрежи, много трудно отстрани и два пъна от отрязаните в петък тополи.

На мястото пристигна и кран, който след обяд днес ще качи първите нови мрежи, за да бъдат спуснати и прикрепени към скалите.

Трафикът се спира за кратко, създадена е нова организация на движението чрез изместване с една лента встрани от свлачището. Въпреки красноречивите знаци, указващи отбиване в дясно или ляво в зависимост накъде пътуват, имаше водачи, които навлизаха в насрещната лента. „Кой ви даде книжки бе идиоти”, викаха след отдалечаващите се автомобили-нарушители сигналистите на „Агромах”, регулиращи трафика, който и днес е особено интензивен.

#ремонт #Кресненско дефиле

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"