Тръмп: възможно е похищение на Клинтън

Свят | 10 август 2016, сряда / 10:25| Показвания:БГНЕС

Доналд Тръмп, който е кандидатът за президент от Републиканската партия намекна, че ако неговата опонентка от Демократическата партия Хилари Клинтън бъде избрана за държавен глава, единственият начин да бъде спряна да назначава съдии във Върховния съд е, ако бъде похитена.

„Хилари иска да премахне, да премахне в същество Втората поправка“, каза милиардерът, имайки предвид част от американската конституция, посветена на правото за носене на оръжие. „Между другото, ако тя... избере своите съдии, нищо не може да се направи. Въпреки че, хора на Втората поправка, може и да има, не знам“, намекна той, цитиран от в. „Гардиън“.

Коментарите на Тръмп бяха направени по време на събитие на републиканеца в Уилмингтън, Делауеър.

Втората поправка защитава правото на американците да носят оръжия. Тръмп неведнъж е обвинявал Клинтън, че иска да премахне тази част от конституцията – обвинение, което тя отхвърля.

Две седмици по-рано Тръмп предизвика множество критики срещу себе си, след като призова Русия да хакне имейлите на Клинтън. Ден по-късно обаче той взе думите си назад и каза, че просто се е шегувал. 

 

Източник: БГНЕС


Тагове: похитена, опонент, оръжия

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси