Пушачите, хванати в нарушение, ще плащат от 50 лв. до 10 000 лв.

Вътрешна политика | 17 май 2012, четвъртък / 14:36| Показвания:Министър Атанасова предположи, че промените ще бъдат ефективни и скоро няма да има поправки в закона. Снимка: БГНЕС

Глобите за нарушение на забраната за тютюнопушене на обществени места, в работни помещения, на стадиони, детски площадки и други ще бъдат от 50 лева нагоре до 10 хиляди лева като имуществена санкция.

Това съобщи министърът на здравеопазването Десислава Атанасова веднага след като депутатите гласуваха всички промени в Закона за здравето на второ четене, предложени от МС, предаде репортер на БГНЕС.

Министър Атанасова предположи, че промените ще бъдат ефективни и скоро няма да има поправки в закона.

Атанасова изрази изненадата си от емоцията и метафорите, използвани от народните представители при дебата за тютюнопушенето.

Все пак министърът благодари на депутатите за европейското поведение, заради приемането на строгите ограничения за пушачите.

На въпрос как точно ще бъдат санкционирани нарушителите на забраната по стадионите тя отговори, че за тази цел ще помагат и органите на МВР.

„Няма доза тютюнев дим, която да е безвредна за здравето“, заяви на свой ред председателят на комисията по здравеопазване д-р Даниела Дариткова.

Според нея икономическият ефект от забраната ще дойде по-късно във времето, вследствие на по-здравословната среда на живот за гражданите.


Тагове: Десислава Атанасова, Атанасова, министър на здравеопазването, забрана, тютюнопишене, обществени места

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси