Над 50 екипажа стартират "Кор Кароли"

Над 50 екипажа стартират "Кор Кароли"
Източник: www.sportal.bg
A A+ A++ A

 

Общо 45 екипажа са подали заявка до този момент за участие в регатата „Кор Кароли“ тази година. Заявки се приемат утре до 8:00 часа, като със сигурност броят ще надхвърли 50 екипажа, смятат организаторите, съобщи БГНЕС.

Стартът на първия етап е от 9.00, при добро време. Главен спонсор на регатата тази година е „Банка ДСК Частно банкиране“. Има и участници от чужбина - 4 украински екипажа и един руски. Останалите участници са български. В клас IRC 1 участват 7 яхти, в IRC 2- 6 яхти, в свободен клас до 9 метра - 14 яхти, над 9 метра -16 яхти, като тази информация постоянно ще се променя до утре, когато е крайният срок за подаване на заявки. Има и клас спортен Петерсон 25 R.

Първият етап е от Варна, поворотен знак на трета буна, а след това се потегля за Свети Влас. Общо 38 морски мили. Вторият етап е Св.Влас-Св.Анастасия-Бургас, 21 мили и третият е от Бургас до остров Св.Иван-Аладжа банка и Варна. Това ще е нощен етап, ако времето позволи неговото провеждане, уточниха организаторите. Кап. Томов благодари лично на Община Варна, на Св.Влас и на ръководството на Община Бургас за гостоприемството и оказаното съдействие. Стана ясно, че ще има съпътстващ кораб на флотилията яхти от регатата. Това ще е корабът „Корсар“, уточни капитан Герчев. Те ще имат за цел осигуряване на пълна безопасност на участниците и ще карат по средата на флотилията във всеки един етап. За първи път тази година на регата у нас се прави инспекция по сигурността на яхтите. Проверяват се 10 важи неща, които всеки съд трябва да има на борда си. Кристиан Димитров от своя страна добави, че Община Варна винаги е партнирала на регата „Кор Кароли“ и сподели, че тази година финалът и награждаването съвпадат с дена на Варна 15 август, което ще допринесе още повече за значимостта на двете събития.

 

#Варна #Свети Влас

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »