Габриела Петрова отпадна след квалификациите в Рио

РИО 2016 | 13 август 2016, събота / 18:21| Показвания:Спортист номер едно на България за миналата година Габриела Петрова рано прекрати участието си на Олимпийските игри в Рио де Жанейро. Тя не успя да преодолее квалификациите в тройния скок и е аут след само три опита на стадиона в Бразилия. Крайното ѝ класиране е 22-о място, информира Нова телевизия.

Тя направи три опита в пресявките, като първият от тях беше фаул. Вторият беше 13,50 метра, докато третият ѝ беше най-добрият в това състезание. В него тя преодоля 13,92 метра, но това не се оказа достатъчно да се класира за финалната част на надпреварата.
Успокоителното за Петрова е поне, че с този резултат подобри най-силното си постижение в рамките на този сезон. С отпадането си в този старт, участието ѝ в Рио приключва. Резултатите на първите 12, които намериха място на финалите, са над 14 метра.
 
Само трима минаха квалификационната норма от 14,30 метра. Така 12-ицата ще бъде попълнена според най-добрите резултати в квалификацията. Финалното състезание е след 3:00 часа полунощ в събота срещу неделя.

Тагове: Габриела Петрова, спортист, Рио 2016, отпадна, квалификации

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси