Майкъл Фелпс - достойно оттегляне и 23-то олимпийско злато!

Майкъл Фелпс - достойно оттегляне и 23-то олимпийско злато!
A A+ A++ A

Победителят в 23 надпревари на Олимпийски игри Майкъл Фелпс е повече от щастлив от факта, че приключва кариерата си точно по начина, за който винаги е мечтал.

Американският плувец завоюва 23-о олимпийско злато в щафетата на 4x100 м. в Рио де Жанейро. "Точно така исках да завърша кариерата си. Сега съм изпълнен с емоции. Преди старта казах на момчетата, че се гордея от възможността да бъда с тях в този момент.

Чудесно е, че ми се удаде в последното плуване да се кача на почетната стълбичка. Това стана черешката на тортата в моята кариера", обяви Фелпс. Американецът не пожела да разкрие къде съхранява медалите си. "Само двама или трима човека знаят къде се намират те, но няма да ви кажа. Дори не мога да окача всичките на врата си. Коя победа е най-специалната? Не знам дали ще мога да избера дори една.

Всичко започна от детската мечта да направя нещо, което никой не е постигал. Оттеглям се, но това не значи, че ще престана да плувам. Време е да открия нова глава в живота ми. Майкъл Джордан (който се състезаваше с №23) бе вдъхновение за мен и се опитвах да направя същото в плуването, което той сътвори в баскетбола. 23-и е особен номер, ще бъде още по-особен занапред", сподели още Фелпс. /БГНЕС


#Майкъл Фелпс #злато #Олимпиада #Рио 2016

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от РИО 2016
Последно от РИО 2016

Всички новини от РИО 2016 »