Заснемането на групови изнасилвания се превръща в бизнес в Индия

Заснемането на групови изнасилвания се превръща в бизнес в Индия
A A+ A++ A

В индийски щат процъфтява търговията с видеозаписи на групови изнасилвания на жени. Записите се продават в магазините на Утар Прадеш, един от най-пропитите от насилието индийски щати, предаде Ройтерс.

Клиповете са заснети от самите насилници, съобщава ДАРИК Нюз. Те са с продължителност от 30 секунди до 5 минути и се търгуват за 50-150 рупии бройката (0,75-2 долара). На ден те се продават на стотици и дори на хиляди клиенти на магазините в Утар Прадеш. Властите са информирани и се опитват да пресекат този трафик.

В Утар Прадеш в последно време зачестиха груповите изнасилвания. В края на юли майка и нейната 14-годишна дъщеря бяха извлечени насила от колата, с която пътували и насилвани часове наред от над 10 мъже в поле край магистралата пред очите на няколко мъже от семейството, които ги придружавали.

Заснетите кадри от сексуалните посегателства се използват от насилниците и за да шантажират жертвите и те да не подават сигнали в полицията.

През 2014 г. в Индия са подадени 337 922 сигнала за насилие, в това число изнасилвания и отвличания, според официалните данни.

Групово изнасилване в автобус насред Делхи на студентка, което предизвика нейната смърт, породи вълна от протести в Индия през декември 2012 г. Правителството беше принудено да въведе по-строги наказания, в това число и смъртна присъда за изнасилвачи рецидивисти.

#изнасилване #продава се #търговия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »