Индийският премиер с любопитни слова по случай Деня на независимостта

Индийският премиер с любопитни слова по случай Деня на независимостта
A A+ A++ A

 

Индийският премиер Нарендра Моди заяви в речта си по случай Деня на независимостта, че неговото правителство е изградило над 20 милиона тоалетни и е електрифицирало хиляди села, съобщава БГНЕС.

Премиерът посочи, че неговата администрация ще изпълни обещаното като осигури електричество и тоалетна на всяко домакинство в страната, втора в света по население.

Липсата на тоалетна отдавна е огромен здравен и санитарен проблем в Индия, където близо 594 милиона души – почти половината население, не могат да ползват отходно място, сочат данни на УНИЦЕФ.

Премиерът Моди даде обещание да почисти Индия и често повтаря, че всяко домакинство ще получи тоалетна, за да се спре с разнасянето на зарази и болести като диария.

„Почти 70 години след получаването на независимост тези бедни селца са принудени да живеят в 18 век, но ние обещаваме да направим невъзможното възможно”, каза Моди.

Преди година той даде 1000 дни срок всяко село да получи електричество и настоя щатските правителства да поемат отговорност за това.

„Днес гордо заявявам, че макар да не са изтекли и половината от тези 1000 дни, вече сме електрифицирали 10 000 от нуждаещите се 18 000 села”, обобщи премиерът.

Правителствена статистика миналата година показа, че над 300 милиона индийци нямат достъп до електричество.

#Ден на независимостта #слово

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"