Майка използва децата си, за да взима пари от държавата

Майка използва децата си, за да взима пари от държавата
Източник: www.webcafe.bg
A A+ A++ A

 

Майка на 48 години бе осъдена на 7 години и половина затвор във Великобритания за това, че е подлагала децата си на лечение, от което не са имали нужда, с единствената цел да вземе стотици хиляди лири социални надбавки, съобщи БГНЕС.

Жената, чиято самоличност не се разкрива, в продължение на 10 години е твърдяла, че синът й и дъщеря й страдат от редица заболявания. Стигнало се е дотам, че хирурзи са им поставили стомашни сонди, за да могат да бъдат хранени, при положение, че децата не са имали никакви проблеми да се хранят нормално. Момчето е било лекувано с кортикостероиди за тежка астма, каквато въобще няма, като симптомите, които майката описвала, въобще не са били установи при прегледите в училище. Майка му го е карала и да се държи като дете,страдащо от аутизъм. Като резултат на всичките тези нейни действия, тя е поискала 87 400 паунда като инвалидна помощ.

Всъщност, както е установила полицията, тази жена е поискала общо 375 000 паунда финансова помощ, включително и месечна социална помощ, въпреки, че всъщност живеела с мъж, който работел. Разследващите са открили в дома й огромни количества неизползвани лекарства, които са стрували на социална помощ 145 900 паунда. Прокурорът я обвини в изключителна жестокост за това, че е подлагала децата си на всичко това.

#майка #осъдена

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »