Шест месеца "лишаване от свобода" за притежание на цигари без бандерол

Шест месеца "лишаване от свобода" за притежание на цигари без бандерол
Източник: www.novini.bg
A A+ A++ A

Наказание от шест месеца „лишаване от свобода“ при строг режим в затвор от закрит тип наложи съдът на И. Русимов за извършеното от него престъпление - държане на акцизни стоки без бандерол, когато такъв се изисква по закон, съобщават от прокуратурата.

На 21.07.2016 г. на кръстовище на Околовръстен път на гр. Кюстендил Русимов държал шестдесет и пет кутии цигари марка „ЛД Блу“ и четиридесет кутии цигари „Ева Слимс”. Общата стойност на незаконно държани акцизни стоки без бандерол възлиза на четиристотин седемдесет и четири лева.

До ефективното наказание на Русимов се стигна, след като той се призна за виновен в повторно извършвате на незаконното деяние и сключи споразумение с Районна прокуратура - Кюстендил. С отделно съдебно определение е приведено в изпълнение и наказанието „лишаване от свобода“ в размер на три месеца, наложено на подсъдимия през 2015 г. по друго дело.

Прокуратурата в Кюстендил изправи пред съда и непълнолетната М. Г. за подобно престъпление, която в условията на продължавано престъпление държала на акцизни стоки без бандерол. Цигарите били открити на 21.01.2015 г. и на 06.08.2015 г. в личния багаж на момичето, което пътувало в лек автомобил „Фолксваген“ с друго лице.

Районната прокуратура – Елин Пелин образува досъдебно производство срещу Ст. К., който незаконно държал 7 497 стека цигари марка „Марбъл“. На 27.07.2016 г. той е привлечен в качеството на обвиняем. Изготвено е и Постановление от наблюдаващия прокурор за задържането му под стража за срок до 72 часа. Двете постановления не са предявени на обвиняемия, тъй като местонахождението му не е известно. На Ст. К. е наложена забрана за напускане пределите на страната.

Двете постановления не са предявени на обвиняемия, тъй като местонахождението му не е известно. На Ст. К. е наложена забрана за напускане пределите на страната.

#лишаване от свобода

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"