Разследват наркомана убил леля си

Разследват наркомана убил леля си
Източник: kaliningradtoday.ru
A A+ A++ A

 

На 17 август 2016 г. е получено на тел. 112 около 12,00 часа съобщение за убита жена в кв. „Самара”, ул. „Сливница” в Стара Загора, съобщи БГНЕС.

Незабавно са извършени процесуално-следствени действия – оглед на местопроизшествие, разпити на свидетели. Установено е, че на 17.08.2016 год. в кв. Самара в гр. Стара Загора пред къща на адрес на ул. „Сливница”, В. Т. В с нож е нападнал и убил Д. В. Д.

Образувано е досъдебно производство срещу В. Т. В., на 25 г., че умишлено е умъртвил Д. В. Д на 58 г. .

При огледа на местопроизшествие са иззети нож, калъф за нож. Иззети са обтривки от ръцете и кръв от В. Т. В. Извършен е личен обиск на В. Т. В. Назначени са и се извършват експертизи – съдебно-медицинска на пострадалата, психолого - психиатрична експертиза на В. Т. В и физикохимична експертиза.

Наказанието, което се предвижда за престъпление по чл. 115 от Наказателния кодекс е „лишаване от свобода” от 10 до 20 години.

Към настоящия момент се извършва консултация и прегледи от лекари – психиатри за изясняване психичното здраве и състояние на лицето. След установяване на психичното състояние на В. Т. В Окръжна прокуратура – Стара Загора ще направи преценка дали лицето ще бъде привлечено в качеството на обвиняем.

Както стана ясно по-рано наркоман е наръгал леля си многократно с нож. Драмата се разиграва днес по обяд, на улица Сливница в старозагорския квартал Самара 2. Дрогираният мъж посегнал на жената, защото бил убеден, че е Робокоп, а тя е робот, от когото трябва да се защитава. Лелята на мъжа е починала. Според запознати, ударите по тялото й са били поне 50. 

#лишаване от свобода

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »