Множество удари получиха полицаи, проверявали видимо пияни роми във Велинград

Множество удари получиха полицаи, проверявали видимо пияни роми във Велинград
A A+ A++ A

Двама души са задържани за оказване на съпротива и нападение над полицейски служители във Велинград. Случката се разиграла снощи около 22.30 ч. на една от улиците в ромския квартал "Анезица", съобщава ДАРИК нюз.

Полицейски автопатрул извършвал проверки на водачи на моторни превозни средства в квартала. Униформените спрели лек автомобил "Ауди", управляван от 27-годишен жител на квартала. Заедно с него пътували и 30-годишният му брат и техен приятел от Гърмен.

Още в началото на проверката органите на реда усетили мирис на алкохол идващ от возилото и неадекватното поведение на шофьора. Затова решили да направят алкохолен тест на велинградчанина. Тогава тримата мъже изскочили от автомобила и се разбягали. Полицаите тръгнали след двама от тях и успели да ги настигнат.

Точно тогава група от няколко мъже пресрещнали органите на реда с цел да осуетят задържането на съкварталците си и да се саморазправят в униформените. Единия от полицейските служители бил ударен с дървен прът в гърба и рамото, а неговия съекипник отнесъл удар със стъклена бутилка в областта на главата.

Ситуацията бързо се усложнила и в опит да овладеят разгневените мъже, двамата полицаи стреляли предупредително във въздуха със служебното си оръжие. Междувременно на мястото пристигнали подкрепления от полицейското управление в курорта. Предприето е издирване на нападателите и не след дълго двамата братя били задържани в ареста. Предстои задържане и на третия мъж от леката кола.

Водачът на "Ауди"-то е тестван с "дрегер" и пробата на уреда отчела 1,57 промила концентрация на алкохол в издишания въздух. Взета му е и кръвна проба за лабораторен анализ. Двамата полицаи са прегледани от екип на Спешна помощ, нямат сериозни травми и наранявания.

По случая са образувани полицейски производства, уведомена е Районната прокуратура във Велинград.

#нападение #удар #Велинград #роми #полицаи #задържани

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »