Сребро за България в Рио - Мирела Демирева с най-високото отличие до момента

РИО 2016 | 21 август 2016, неделя / 09:16| Показвания:Мирела Демирева се пребори за сребро в Рио де Жанейро и записа най-големият успех за България на Олимпийските игри. Часове преди края на закриването на Игрите Демирева постигна чудесен успех в скока на височина, като изравни личния си рекорд в дисциплината и с 1.97 метра си гарантира второто място в дисциплината.

Испанката Рут Бейтия стана олимпийска шампионка със същия резултат като Демирева, но с безгрешна серия. Трета, също със 1.97 см, но с по-лоши допълнителни показатели, завърши хърватката Бланка Влашич.

Досега медал за България на Игрите в Рио бе спечелила единствено Елица Янкова, бронзова медалистка в женската борба. Мирела покори височината още от първия си опит.

Преди това тя преодоля 188 см от втори опит. Българската лека атлетика отново има своя олимпийски медалист. Среброто на Демирева е първият олимпийски медал в атлетиката от 16 години. За последно през 2000 година Тереза Маринова триумфира със златото в тройния скок в Сидни. /БГНЕС


Тагове: Мирела Демирева, сребърен медал, Рио 2016

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси