Все повече млади хора предпочитат да учат във Великобритания

Все повече млади хора предпочитат да учат във Великобритания
A A+ A++ A

10% ръст на студентите, заминаващи за чужбина, в сравнение с миналата година. Това обясни Николай Христанов на една от консултантските фирми за образование в чужбина, съобщава ДАРИК нюз. 1200 са студентите заминаващи за Обединеното кралство на есен. Повечето от тях не се притесняват от Брекзит. Причината е, уверението, че за тях няма да има промяна в условията за кандидатстване, прием и финансиране. Сред препоръките към тях са преди да тръгнат да си набавят преходник, защото контактите там са различни. Добре е да си вземат и лекарства от първа необходимост - за главоболие или болки в корема, тъй като много от медикаментите на Острова са с други имена или са с рецепта.

Най-предпочитаните страни за обучение в Европа сред студентите са Великобритания, Холандия и Дания. А от тях Обединеното кралство е избрано от 71% от студентите. Увеличават се желаещите да учат в чужбина вместо в България.

"В сравнение с миналата година има ръст на студентите, които заминават за чужбина, така че очакваме това да продължи като тенденция. Около 10% има ръст на студентите, които започват обучение в чужбина в сравнение с миналата година", заяви Николай Христанов.

На есен за Острова заминават 1200 студенти. За това и се проведе ориентиране за заминаващи от една от консултантските фирми за образование в чужбина. Сред препоръките бяха какво да държат важните документи в ръчния багаж, ако се загуби куфара и какво да сложат в багажа.

Освен това контактите във Великобритания не са същите като при нас, затова е добре да се вземе преходник. Хубаво е да има болкоуспокояващо също, тъй като някои от лекарствата са с различни имена и се дават само с рецепта.

Сред препоръките към заминаващите за Острова студенти са и още да оправят развалените зъби и да почакат почасова работа.

 

 

#Великобритания #университет #студенти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »