Най-малко 60 са загиналите след атентат в Йемен

Най-малко 60 са загиналите след атентат в Йемен
Източник: vesti.com
A A+ A++ A

 

Атентатор самоубиец се вряза с автомобил във военен тренировъчен лагер на йеменската армия в град Аден. При инцидента загинаха най-малко 60 души, съобщават медицински източници, предаде БГНЕС.

Според свидетели нападението е станало докато в лагера е имало събиране на новозаписани войници. В трите болници, където са откарани пострадалите, освен загиналите, има ранени още 29 души.

Град Аден, където в момента се намира подкрепеното от страните от Персийския залив йеменско правителство, е обект на серия бомбени нападения и престрелки срещу силите за сигурност.

Отговорност за голяма част от нападенията поемат „Ал Кайда“ или „Ислямска държава“, и двете от които се възползват от кризата в страната. За момента обаче нито една групировка не е поела отговорност за днешното нападение.

Йеменското правителство тренира хиляди войници в Аден през последните два месеца в рамките на операция за поемането обратно на контрола върху съседна провинция, която се управлява от джихадисти.

Арабската коалиция, която е на страната на правителството срещу подкрепяните от Иран бунтовници, също осигурява войски и въздушно подкрепление за армията.

От началото на конфликта в страната през март 2015 г. близо 6600 души, по-голяма част от които цивилни, загубиха живота си, а около 80% от населението се нуждае от хуманитарна помощ.

#Ал Кайда #ислямска държава #атентатор самоубиец #Аден #Иран

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »