Откриха още едно парче от изчезналия през 2014 г. "Боинг"

Откриха още едно парче от изчезналия през 2014 г. "Боинг"
Източник: www.novini.bg
A A+ A++ A

 

Още един отломък, за който се предполага, че е от изчезналия преди повече от две години самолет Боинг 777 на „Малайзийски авиолинии” бе открит край брега на Мозамбик. Информацията е на южноафриканската телевизия Ей Ен Ен 7, цитирана от ТАСС, предаде БГНЕС.

Отломъкът наподобява триъгълник със страни около метър, е открит от южноафриканския туроператор Жан Вилжен. Повредите по него говорят за евентуален взрив на борда.

Малайзийският "Боинг", пътуващ по маршрута Куала Лумпур - Пекин, изчезна два часа след излитането си в първия час на 8 март 2014 година. На борда му имаше 227 пътници и 12-членен екипаж.

Оттогава се провеждат значителни по размаха си операции за издирване на самолета, но без резултат.

Властите на Малайзия признаха самолетът за катастрофирал и обявиха всички на борда за загинали. В Индийския океан значително по-късно бяха открити няколко отломки от самолета – край остров Реюнион, край бреговете на РЮА и на мозамбикското крайбрежие. За някои от тях бе потвърдено, че са от изчезналия самолет. Различни експерти посочват разнообразни версии за изчезването. Това е една от най-големите мистерии в историята на гражданската авиация.

#Боинг 777 #Малайзийски авиолинии #Мозамбик #Реюнион #РЮА

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"