Мароканци, екстрадирани от Франция, готвели крупни атентати

Свят | 1 септември 2016, четвъртък / 16:38| Показвания:Източник: www.manager.bg

 

Двамата марокански екстремисти, екстрадирани от Франция в родината им на 26 август, са подготвяли мащабни атентати от името на „Ислямска държава”, съобщи в комюнике министерството на вътрешните работи на Мароко, предаде БГНЕС.

Вътрешното ведомство в Рабат посочва, че на единия джихадист било възложено да координира осъществяването на големи терористични актове на френска територия.

За целта мароканецът наблюдавал обществени места, където се събират много хора в края на седмицата.

В плановете на двамата екстремисти влизало атаки с използването на огнестрелно оръжие, палежи и нападение в градския транспорт, за да има възможно най-много жертви.

Същевременно, единият от двамата екстрадирани подбуждал свои сънародници да извършват атентати в Мароко. Мишени трябвало да бъдат ключови обекти, жилищни райони, служители на службите за сигурност в кралството, за бъде отмъстено за преследването на активисти на ИД и нейни клетки на национално и международно равнище.

В момента двамата мароканци са разследвани от Централното бюро за съдебни разследвания в Рабат, създадено през март 2015 година за борба с различни видове престъпна дейност и с терористични заплахи.

Френският вътрешен министър Бернар Казньов по-рано съобщи, че от началото на годината Франция е експулсирала 15 чужденци, насаждали омраза и подбуждали към тероризъм. 


Тагове: марокански екстремисти, подготвяли мащабни атентати, ислямска държава, Мароко, Рабат, обществени места, атаки с използването на огнестрелно оръжие, палежи и нападение в градския транспорт, мишени, Мишени ИД, международно равнище, Централното бюро за съдебни разследвания, Бернар Казньов

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси