Складът на "Одрин" 8 в Пловдив съборен без разрешение

Складът на "Одрин" 8 в Пловдив съборен без разрешение
Източник: clubz.bg
A A+ A++ A

 

Разрешението за строеж на улица "Одрин" 8, дало ход на събарянето на тютюневия склад през март тази година, е нищожно, коментираха от Окръжна прокуратура, предаде БГНЕС.

В хода на досъдебното производство срещу главния архитект на общината Румен Русев и представителя на фирмата-собственик на склада – Георги Бранеков, прокуратурата подаде протест до РДНСК-Пловдив, Южен централен район, относно разрешението, издадено от арх. Русев и протестът бе уважен. Аргументите на строителния контрол повтарят доводите на наблюдаващия прокурор по делото- допуснати са множество нарушения на разпоредбите на Закона за устройство на територията и Закона за културното наследство при издаването на този документ.

Разрешението е било издадено и без задължителното в случая съгласуване с Министерството на културата.

Последиците от събарянето са фатални за сградата. Преди дни Министерството на културата образува административно-наказателно дело срещу собствениците за това, че не се представили проект за укрепване на сградата. Една ограда дели останките от улицата, лятото свършва, а състоянието на конструкцията едва ли позволява голяма устойчивост при силен вятър или валежи.

#Одрин #тютюневия склад #Румен Русев #Министерството на културата

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"