Почистват речните корита, отводнителните шахти и улиците в община Казанлък

Почистват речните корита, отводнителните шахти и улиците в община Казанлък
A A+ A++ A

 

Върху почистване на канали и речни корита на територията на община Казанлък е съсредоточена в момента част от дейността на Общинско предприятие „Комунални дейности и поддръжка на инфраструктурата“. Това каза за Радио „Фокус“ Николай Чалъков, директор на предприятието. Той поясни, че една част от работещите в общинското звено почистват улиците от листата, паднали от дърветата, тъй като в случаи на валежи тези листа запушват отводнителните шахти, което от своя страна е предпоставка за струпване на голямо количество вода. Работи се също по оформяне короните на дървета, както и по подадени сигнали от граждани за опасни дървета, които биха причинили щети, в случай на силни ветрове.

Почистено е коритото на Стара река в Казанлък, където през месец май придошлите води на реката натрупаха наноси, клони и дървета. 40 метра бетонна стена е изградена по коритото на Стара река, като съоръжението укрепва част от стената, която бе отнесена през месец май. Такава стена ще бъде изградена общо на площ от 200 метра по протежението на реката по най-разрушените и уязвими участъци. 3 метра е височината на възстановената бетонна стена. Останалата част от възстановителните дейности ще бъдат реализирани с външно финансиране.
Николай Чалъков поясни още, че част от техниката на предприятието по подадена заявка от кметовете на населени места се използва за почистване на канали и речни корита по селата. В момента тя се използва за почистване на такива между селата Горно Изворово и Енина.
С изключение на пет от двайсет и петте микроязовира на територията на община Казанлък са отдадени под аренда, като всеки един от арендаторите има задължението да поддържа язовирните съоръжения. „През месец октомври предстои да бъде направена проверка от страна на Общината на състоянието им", поясни Чалъков.

#почистване #канали #речни корита #улици #паднали дървета

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"