Работна група проучва проект за изграждане на газоразпределителен център у нас

Работна група проучва проект за изграждане на газоразпределителен център у нас
Източник: bnr.bg
A A+ A++ A

 

Работна група проучи и направи анализи на възможността за реализиране на проект за изграждане на газоразпределителен център на територията на България. Това посочи пред медиите в НС министърът на енергетиката Теменужка Петкова след участието си в парламентарния контрол, предаде БГНЕС.

Работната група е имала за цел да проучи и да направи възможните анализи от правна и техническа гледна точка. Разбира се, трябва да бъдат спазени всички регулаторни рамки, които са валидни за европейското законодателство, отбеляза министърът.

Всичко това трябваше да бъде съобразено с тази концепция и това, което предстои да се случи на конференцията на 5 и 6 септември ще бъде едно представяне на нашата концепция за газоразпределителния център на територията на България. Много инвеститори са заявили и потвърдили интерес към конференцията, дори и от страна на ЕК.

Там ще се чуят различни мнения и позиции, ще се даде гласност и информация във връзка с този проект, подчерта Петкова. Според нея при всички случаи ще има представители и на руската страна. 

#работна група #България #НС #Теменужка Петкова #ЕК

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »