Плевнелиев ще направи първо официално посещение в Чешката република

Плевнелиев ще направи първо официално посещение в Чешката република
Източник: www.bgmedia.at
A A+ A++ A

 

На 5 и 6 септември, понеделник и вторник, държавният глава Росен Плевнелиев ще направи първо официално посещение в Чешката република, по покана на президента на страната Милош Земан, съобщиха от прессекретариата на държавния глава, предаде БГНЕС.

Миграционната криза, борбата с тероризма, сътрудничеството в сферата на сигурността и отбраната ще бъдат сред основните теми в разговора на държавните глави на България и Чехия. В Прага президентите Плевнелиев и Земан ще обсъдят актуални въпроси от регионалния, европейския и международния дневен ред и ще обменят позиции относно перспективите на държавите от Западните Балкани за интеграция в ЕС и НАТО.

Във фокуса на двустранните разговори ще бъде и взаимодействието на България със страните от Вишеградската група, както и засилването на търговско-икономическото сътрудничество между България и Чехия.

В Прага Плевнелиев ще бъде посрещнат с официална церемония от президента Милош Земан. Двамата лидери ще разговарят „на четири очи“, след което ще се проведат пленарните разговори на двете официални делегации.

В чешката столица държавният глава ще проведе разговори с министър-председателя Бохуслав Соботка и с Ян Хамачек, председател на Камарата на депутатите в парламента на Чешката република. 

#Росен Плевнелиев #Чешката република #Милош Земан #миграционната криза #Плевнелиев #Земан #Западните Балкани #ЕС #НАТО #Милош Земан #Чешката република

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"