Десетки хора посрещнаха сребърната медалистка Мирела Демирева

Десетки хора посрещнаха сребърната медалистка Мирела Демирева
A A+ A++ A

Десетки се събраха на летището в София, за да посрещнат сребърната медалистка от Олимпийските игри в Рио де Жанейро Мирела Демирева, пише Нова телевизия. 

„Знаех, че ще гоня медал, бях почти сигурна, че ще го взема. Ужасно много го исках, бях много притеснена, уплашена, чувствах сърцето си как бие. Смятам, че ако не беше фала, нямаше да мога да се мобилизирам”, заяви пред журналисти Демирева.

„Цената на този медал – не е висока, това, което правя, ужасно много го обичам”, допълни тя. „Знам, че мога да бъда най-добрата, надявам се следващите години да го докажа”.

Мирела Демирева стана втора в скока на височина на Олимпийските игри след 1.97 м от първи опит.  Благодарение на нея след 16 години без олимпийско отличие в леката атлетика, България отново има медал от най-престижния спорт на Игрите. Последната ни медалистка беше Тереза Маринова, която стана шампионка в тройния скок през 2000 г. в Сидни.

 

Шампионка в Рио стана испанката Рут Бейтия, която преодоля същата височина, но без да допусне неуспешни опити в състезанието преди това. Мирела имаше фал на 1.88 метра. С бронз остана Бланка Влашич от Хърватия с 1.97 метра, но преодолени от втори опит. И трите медалистки правиха опити и на 2.00 m, но никоя не се справи с тази височина.

Мирела Демирева, състезателка на "Берое" Стара Загора, е европейска вицешампионка в дисциплината през 2016 година.

#десетки #летище #София #Олимпийски игри #Рио де Жанейро #Мирела Демирева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"