В Дубай създават "град на бъдещето"

В Дубай създават "град на бъдещето"
A A+ A++ A

 

Дубайските власти обявиха стартирането на нов голям проект на "град на бъдещето", на стойност около 40 милиарда дирхама (10 милиарда долара). Информацията е публикувана в The National и е цитирана от РИА ”Новости”.

Проектът е за около 4 квадратни километра и включва жилищни сгради за 35 хиляди души и 7,2 хиляди хотелски стаи. Според компанията Dubai Holding, която е автора на проекта, той "ще постави нови международни стандарти в областта на градското планиране", съобщава Нова телевизия.

Проектът предвижда създаването на модерна инфраструктура, включително комбинирана екологична транспортна система, в която наред с другите средства се планира масово използване на въздушни гондоли.

Повече от половината от площта на "града на бъдещето" ще бъде заделена за паркове и други обществени места. Според създателите, проектът има за цел не само да се подобри качеството на живот, но и "формирането на бъдещите поколения."

Работата по проекта на "града на бъдещето" се е водила през последните две години от 19 различни обществени и частни организации, включително световноизвестни архитектурни и консултантски фирми, посочва изданието.

В същото време в Дубай се проектира и най-големия "град под купол" в света, която има за цел да превърне града в целогодишен курорт. С цел да се привлекат туристи през горещите летни месеци в Дубай ежегодно се провежда фестивал на отстъпките и специалните оферти в търговските центрове.

#проект

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници