Милиардерът Брансън: Вместо да мечтаете за пенсия, трябва да мислите за работа

Милиардерът Брансън: Вместо да мечтаете за пенсия, трябва да мислите за работа
A A+ A++ A

 

Милиардерът Ричард Брансън е на мнение, че пенсията не трябва да е крайната цел в живота на хората, пише в. "Хъфингтън пост", пише БГНЕС.

Вместо да мечтаете да прекарвате златните си години на слънчев плаж с плодов сок в ръка, каза 66-годишният Брансън, трябва да мислите за работа и живот като преживяване, а не за някаква друга цел в живота. „Не смятам, че пенсионирането трябва да бъде цел“, написа Брансън в блог на страницата на компанията си „Върджин“. Цитирайки британския философ Алан Уотс, Брансън каза, че твърде много хора поставят пенсионирането си като финално постижение след цял живот на образование и работа.

"Твърде много хора живеят, за да се пенсионират и по този начин самите изневеряват на едно вълнуващо съществуване", обясни Брансън.

Бизнес магнатът каза на рождения си ден миналата година, че той няма намерение да се пенсионира, а вместо това е решил да прекарва голяма част от времето си с акцент върху благотворителна дейност.

Подобно на Брансън милиардерът Уорън Бъфет заяви, че не вижда смисъл да се пенсионира, когато има работа, която го кара да "танцува" на работа всеки ден.

Така че какво е това, в което се Брансън вярва, че трябва да бъде нашите крайна цел?

"Щастието ... Едно епично голямо нещо не идва", каза той. "Всеки ден може да бъде страхотен, докато живеем в настоящето, спираме се, за да се насладим на момента, и да намерим красотата във всеки един ден."

#милиардер #Ричард Брансън #пенсия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"