Домусчиев: Няма да влезем в НТСТ заедно със ССИ, правителството ще си говори само с тях

Домусчиев: Няма да влезем в НТСТ заедно със ССИ, правителството ще си говори само с тях
Източник: kanal3.bg
A A+ A++ A

 

Категорично някой в министерството си е затворил умишлено очите. Този съюз е допуснат с нечия поръчка. За нас няма никакво съмнение в това. Става въпрос за много фалшификации. Това каза председателят на КРИБ Кирил Домусчиев на пресконференция днес по повод представителността на Съюза за стопанска инициатива (ССИ), предаде БГНЕС.

От КРИБ настояват Министерски съвет да преразгледа решението си за ССИ. От организацията са изготвили доклад, който е изпратен до министър-председателя Бойко Борисов, вицепремиера Томислав Дончев и министъра на труда и социалната политика Зорница Русинова.

„Става дума за абсолютна администрация. Надяваме се длъжностните лица, които са си позволили да заблудят Министерски съвет, да си понесат последствията. Ако това не се случи, не бихме влизали в Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС), ако там присъства ССИ. Тогава правителството ще трябва да си води разговорите само с тях”, заяви още Домусчиев.

ССИ не случайно бързо се ожениха със синдикатите, каза още Домусчиев. Запитан дали ще иска прокуратурата да се заеме с въпроса, председателят на КРИБ заяви, че първо иска реакция от кабинета. И без друго критериите за представителност на работодателските организации са изключително занижени. Въпреки това, тази организация не покрива дори тези ниски критерии. Не е редно тази организация да стои на една маса с нас, категоричен е Домусчиев.

Мястото на ССИ не е в тристранния съвет. Това, което представихме като материал, ще бъде дооформено и внесено в следващите дни в МС, с предложение за отмяна на решението, в което тази организация е призната. За нас има категорична манипулация вътре с цифри и данни. Ние констатираме, включително и мои компании, че са в списъка на фирите, които те са включили за преброяване. Като броят отрасли също не кореспондират на изискваните минимум 23, а са само 5. Така че за каква представителност да говорим, просто наша поредна българска история, категоричен е Домусчиев.

Той се надява, че МС ще вземе правилното решение и че ще установят кой е допуснал да бъдат подведени. 

#фалшификации #КРИБ #Кирил Домусчиев #ССИ #Министерски съвет #НСТС #МС #Бойко Борисов #Томислав Дончев #Зорница Русинова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"