Забраниха луксозните коли за служебни цели в Претория

Забраниха луксозните коли за служебни цели в Претория
A A+ A++ A

 

Новият кмет на Тшване, окръгът, в който се намира и столицата на РЮА Претория, наложи забрана върху купуването на луксозни коли за служебни цели, пише БГНЕС.

Соли Мсиманга, който е от опозиционния демократичен съюз (ДС), също така заяви, че ще предаде за ползване от полицията 10 луксозни BMW, поръчани от предишната градска администрация от Африканския национален конгрес (АНК). С тези автомобили ще бъде оборудвано ново звено за преследване на похитители. „Няма да позволя обществени средства да се харчат за луксозни коли, когато нашият народ се бори за услуги, домове и работа“, гласи становището на Мсиманга. „ Hyundai i20 или Toyota Corolla могат да вършат същата работа на политиците като луксозните лимузини.” Освен това кметът на Претория забранява на политици и държавни служители да използват сини лампи за служебните коли, за да избягват задръстванията по пътищата. Само че за да влязат в сила тези мерки те трябва да бъдат одобрени от правителството на провинция Гаутенг, в която влиза Тшване., и която все още е управлявана от АНК, съобщи сп. „Нюзуик“.

АНК загуби контрола в Тшване на местните избори през август, на които партията на нелсън Мандела регистрира най-лошия си изборен резултат от 1994 г. насам, макар и да запази мнозинството си от над 50% на националния вот. АНК загуби контрола над няколко големи градски центрове, включително и над Йоханесбург. Това е най-вече в полза на ДС, макар че партията е подкрепяна и от други опозиционни политически диби – включително и Борците за икономическа свобода – на места като Йоханесбург, където ДС ръководи правителство на малцинството.

#столицата #забрана #купуване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"