Съдят крадци. Обраха къща "Ламартин" в Стария Пловдив

Съдят крадци. Обраха къща "Ламартин" в Стария Пловдив
Източник: www.vsekiden.com
A A+ A++ A

 

Районна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт срещу двама мъже на 34 и на 24 години за обира на къща "Ламартин" в Старинен Пловдив, предаде БГНЕС.

Галин С. и Янко А. решили да спечелят пари от старо желязо и набелязали къщата, която само преди седмици бе предадена от държавата за стопанисване на обшина Пловдив и в онзи период стоеше заключена. Двамата забелязали първо медните улуци, после проникнали в двора, след като прескочили оградата и свалили четири от тях с дължина от четири до шест метра.

После разбили бравата на главния вход, влезли вътре и с отвертка демонтирали всички брави от вратите на стаите на първия и втория етаж, изтръгнали 36 метални аплици, свалили шест полилея, изтръгнали металните пръчки от стъпалата по пътеките, както и две витрини от метал и стъкло.

Не подминали и санитарните помещения, от които демонтирали батериите. Двамата деформирали вещите и ги отнесли в пункт за изкупуване на черни и цветни метали в Столипиново. Там обяснили, че ги получили от собственик на къща в Стария Пловдив, където уж работили. На 31 март тази година служители от областната администрация извършили проверка в къща "Ламартин" и установили щетите. Двамата крадци бяха задържани бързо, в хода на досъдебното производство и двамата са се признали за виновни. Те са осъждани, в момента са с мярка за неотклонение "Задържане под стража".

#Старинен Пловдив #Столипиново

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"