Словакия настоява да се защити българо-македонската границата

Свят | 12 септември 2016, понеделник / 09:27| Показвания:www.segabg.com

 

Още на предстоящата среща на ЕС в Братислава на 16-ти септември ще бъде поставен въпросът за защита на външните граници и новата гранична линия ще бъде България-Македония, пише БГНЕС.

Това каза словашкият премиер Роберт Фицо, който ще бъде домакин на неформалната среща на върха в Братислава. Новата гранична линия България-Македония всъщност е този План Б, за който говорим и ще трябва да приложим, ако Гърция и Италия не успеят да защитят шенгенските граници. Втората тема ще бъде свързана с драстичното намаляване на прилива на мигранти и третата ще бъде свързана с проблема с тези нещастни квоти за мигранти, каза Фицо и подчерта: няма накъде да ходим, ние дори дадохме на съд ЕС.

На срещата на 16-ти Словакия, Унгария, Полша и Чехия искат да се преборят за "политика на гъвкавата солидарност", което означава всяка една държава от ЕС сама да решава как ще защитава държавните си граници, как ще оказва хуманитарна помощ на бежанците в региона от Близкия изток и как ще приема бежанци от лагерите в ЕС.

"Хората могат да разберат заблудата. Ако един политик излезе и каже: сгреших, направих това и това, защото вярвах, че това е правилно, но осъзнах грешката, хората ще те разберат. Трябва да има радикална промяна по отношение на миграцията. Ние от самото начало говорим - трябва да защитим външните си граници и да спрем прилива на мигранти. Днес това е почти официалната политика на ЕС", подчерта Фицо.

Според него, ако това нещо бъде приложено, тогава страните от Вишеградската група няма да бъдат наричани черните овце на ЕС.

Мултикултурността претърпя крах в Европа. Ако оставим настрани въпроса за сигурността, независимо от това, че аз винаги повтарям, че тероризмът и миграцията са свързани, лично за мен идентичността на нашата страна е от изключително значение. Тя не е изградена върху мюсюлмански основи. Ние сме християнска страна с християнска култура. Ние няма да променяме идентичността си, културата и вярата си заради големия нелегален мигрантски натиск, подчерта Фицо, който очаква на форума в Братислава да се стигне до промяна в подхода и България да получи помощ от ЕС за защитата на външните граници. 


Тагове: защита на външните граници и новата гранична линия ще бъде България-Македония, Словакия, словашкият премиер Роберт Фицо, План Б

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси