Унгарският премиер: Европейският съюз се управлява от нихилисти

Унгарският премиер: Европейският съюз се управлява от нихилисти
www.ibtimes.co.uk
A A+ A++ A

 

Нихилизмът превзе световните институции, включително и тези на Европейския съюз /ЕС/, пише БГНЕС. Това каза унгарският премиер Виктор Орбан. По време на заседание на неговата партия Орбан открито посочи имената на председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, на Европарламента Мартин Шулц и това на бившия белгийски премиер Ги Верхофстад като най-ярките нихилисти в ЕС. 63-годишният Верхофстад миналата седмица бе избран за представител на ЕП в преговорите с Великобритания за напускането на съюза. Верхофстад оглавява групата на либералите в ЕП и призовава за създаване на федерална Европа.

Според Орбан "нихилистите са малцинство в обществото, но много отдавна вече са част от европейския елит".

Унгарският министър-председател, който организира референдум на 2-ри октомври относно квотното разпределение на мигранти в страните от ЕС, отново призова за създаване на европейска армия, която ще има за задача да контролира Средиземно море и ще връща обратно мигрантите.

Властите в Будапеща смятат, че референдумът е добра възможност да се отхвърли европейската миграционна политика и да се защити суверенитета на страната.

Социологическите проучвания сочат, че огромното мнозинство от унгарските граждани се противопоставят срещу приемането на мигранти и бежанци в страната.

#Европейския съюз #председател

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"