Болница „Св. Анна“ ще си сътрудничи с Английската болница в Назарет

Здраве | 13 септември 2016, вторник / 17:51| Показвания:www.radiovox.bg

 

Изпълнителният директор на УМБАЛ „Св. Анна“ - София АД, д-р Славчо Близнаков, проведе работна среща с генерал Шаул Камиса Раз, дългогодишен посланик на Държавата Израел у нас, съобщава БГНЕС.

Срещата беше посветена на възможностите за сътрудничество между УМБАЛ „Св. Анна“ – София АД и една от водещите болници в Израел - Английската болница в Назарет.

Гостът, заедно с общественика Яков Джераси посетиха най-новите придобивки в болницата – новото Спешното отделение и обновените Клиника по реанимация, Клиниката по урология и Клиниката по неврология. Подготвя се обмен на делегации от водещи български и израелски медици, които ще посетят Израел и съответно България. Това сътрудничество предвижда и дългосрочно споразумение за обучение на лекари и обемен на иновативни медицински практики от двете стани.

Генерал Шаул Камиса Раз и д-р Славчо Близнаков изразиха вярата си, че това сътрудничество ще бъде изключително ползотворно и за двете страни.

Генрал Шаул Камиса Раз стана известен у нас като посланик на Държавата Израел в Република България. Той има 33 години стаж в израелската армия и повече от 20 години опит в разузнаването. От 2003 до 2008 г. е бил кмет на град Хацор Аглилит в Горна Галилея. Командвал е гражданското управление в Южен Ливан. 


Тагове: УМБАЛ „Св. Анна“, сътрудничество, болници в Израел - Английската болница в Назарет, Генерал Шаул Камиса Раз и д-р Славчо Близнаков

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси