Сръбският социален министър иска нови мерки за контрол на мигрантската вълна

Свят | 14 септември 2016, сряда / 14:59| Показвания:www.studiomaruska.com

 

Сръбският министър на труда и социалната политика Александър Вулин заяви, че ще поиска от правителството по-конкретни мерки за намаляване на неконтролирания прилив на мигранти в страната, тъй като все по-голяма част от тях напускат домовете си по икономически причини, съобщава БГНЕС.

Вулин посочи, че ще проведе среща с премиера Александър Вучич след връщането му от Париж. Той посочи също, че е време да бъдат предложени някои по-драстични мерки, тъй като профилът на мигрантите е променен и между тях има все повече икономически мигранти.

„Имаме войска и полиция по границата, но може би бариерите или поставянето на някакви ограничения са едно от решенията за намаляване на броя на мигрантите“, каза Вулин.

Той посочи също, че мигрантската криза е била една от темите по време на срещата между премиерите на Сърбия, България и Унгария – Александър Вучич, Бойко Борисов и Виктор Орбан, които разговаряха снощи в Бургас.

„Тримата премиери разговаряха преди всичко за настоящата ситуация с мигрантската криза и отделиха особено внимание на промяната на профила на мигрантите, между които има все повече икономически мигранти и изразиха голяма загриженост за това, че кризата все още продължава“, каза той.

По думите му се увеличава броят на мигрантите и на периода, който прекарват в България, Сърбия и до голяма степен в Унгария и това е „нещо, за което трябва да се намери решение“.

„Нашите капацитети са близо до своя лимит. Мигрантите остават значително по-дълго време от преди и тяхната структура е значително променена“, посочи Вулин.


Тагове: Сръбският министър на труда и социалната политика Александър Вулин, по-конкретни мерки, намаляване, неконтролирания прилив на мигранти в страната, среща, Александър Вучич

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси