Напрежение между българи и мигранти в „Овча купел“. Засилиха полицейското присъствие

Напрежение между българи и мигранти в „Овча купел“. Засилиха полицейското присъствие
Източник: nakratko.bg
A A+ A++ A

 

Напрежение заради бежанци възникна късно вечерта в сряда в столичния квартал „Овча купел“, съобщи Нова телевизия, предаде БГНЕС.

Полицията обградила бежанския лагер в квартала, след като на спешния телефон 112 е получен сигнал, че група младежи смятат да се саморазправят с мигрантите. В крайна сметка до сблъсъци не се е стигнало, а причината за напрежението според местни жители е фактът, че предния ден бежанци се нахвърлили върху българин и потрошили автомобила му.

Според 21-годишният шофьор около 21 ч. във вторник група мъже започнали да хвърлят камъни по колата му. От МВР посочват, че на този етап, в хода на разследването няма установени категорични и обективни данни за участие в инцидента на чужди граждани, настанени регистрационно-приемателния център в района.

Според кмета на София Йорданка Фандъкова "няма повод за притеснение, тъй като има засилено полицейско присъствие във всички рискови квартали на столицата".

Заместник-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов също увери, че се полагат максимални усилия да не се стига до такива инциденти. „Усилен е съставът, който трябва да охранява около всички регистрационно-приемателни центрове”, подчерта той. 

#бежанци #Овча купел #Йорданка Фандъкова #Красимир Ципов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »