За първи път в България! Неповторима изложба с ръчно изработени ловни ножове

За първи път в България! Неповторима изложба с ръчно изработени ловни ножове
kiroknives.com
A A+ A++ A

 

Уникални ръчно изработени ножове идват за първи път в България с изложба в рамките на изложение „Наслука- лов, риболов, спорт“, което ще се проведе от днес до края на седмицата в Интер Експо Център- София, пише БГНЕС.

В трите изложбени дни посетителите ще могат отблизо да се докоснат до ювелирното ножарство Noblie, което до скоро бе достъпно само за тесен кръг колекционери, съобщиха организаторите. Величествените хладни оръжия, инкрустирани с благородни метали, камъни и естествени материали, са подредени в тематични серии, като в експозицията в София ще бъдат представени темите „Лов“, „История на България“, „Български символи“, „История на света“ и „Световна култура“. Очаква се огромен интерес да предизвика темата „История на България“, в която, за радост на изкушените от историята, са пресъздадени паметни моменти от славното българско минало.

Всеки един от ножовете е отделен проект, към който се подхожда изключително професионално. Традицията и новаторството вървят ръка за ръка през целия път до готовия продукт- от дизайна на визията и избора на материали през изливането на метала и изковаването на острието до декорацията и гравирането със злато, сребро и скъпоценни камъни. Тъй като всичко се прави ръчно и с изключителна прецизност към детайла, изработката на един нож отнема няколко седмици. 

#За първи път #риболов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"