С какви впечатления останаха децата в Деня на отворените врати в НС

С какви впечатления останаха децата в Деня на отворените врати в НС
БГНЕС
A A+ A++ A

 

С най-голям интерес днес към Деня на отворените врати в НС бяха децата. От сутринта майки, бащи, баби и дядовци с техните питомници пристъпиха през служебния вход на парламента, пише БГНЕС.

Логично те веднага се запътиха към пленарна зала, която почти всяка вечер виждат по телевизиите, с бурните дебати там. Днес липсваха само политиците.

Малкият Нико е в 5-и клас и е тук, доведен от баща си и баба си. Впечатли го чистотата и реда, старинната сграда, в която се приемат законите на държавата. Баща му бе по-сдържан. Когато го попитахме дали днешните депутати работят в интерес на народа получихме сдържан отговор: не мога да кажа на този етап, не виждам много хубави неща в момента за народа. Веднага след него парламентарния звънец удари тригодишния Раян. И той знае за законите, но първото, което се сети бе, че депутатите подготвят правилата за уличното движение- как да се пресичат улиците на пешеходните пътеки. „Задължително - на зелено”, посвети ни той в законотворчеството.

Димитър Димитров е най-дългогодишният квестор в НС, тук е от 23 г. „Децата се радват, а възрастните идват тук с чувство на особено уважение” сподели той.

Върволицата от хора се засилва след обяд, служители на парламента раздават на всеки посетител листовка за Европейските дни на наследството, които се повеждат заедно с Деня на отворените врати. Повечето посетители са тук за първи път и е обяснимо вълнението им. 

#децата #пленарна зала

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"