24 бойци по ММА и муайтай пристигат от цял свят за гала вечер в София

24 бойци по ММА и муайтай пристигат от цял свят за гала вечер в София
Източник: media.silabg.com
A A+ A++ A

 

24 класни професионални бойци по правилника ММА и муайтай с различни националности от 15 държави пристигат у нас за специална гала вечер – спектакъл, която ще се състои на 24 септември от 19.30 ч в столичната зала “Арена Армеец”, предаде БГНЕС.

За първи път София ще бъде домакин на спортно събитие от подобен род и класа, в което 24 професионални състезатели - отлични спортисти и неколкократни шампиони в различни категории, ще предложат на феновете на зрелищните битки неповторими емоции и преживявания.

Шоуто в “Арена Армеец” ще се превърне в празник за ценителите на бойните спортове, събирайки под един покрив изключително подготвени състезатели в титанични битки, светлинно шоу, огромни лед стени, музика и визуални ефекти. Освен това залата ще бъде декорирана и оформена бляскаво за неповторима атмосфера, като ще има и специален ВИП сектор, непосредствено до ринга.

В една вечер - на 24 септември от 19.30ч на един ринг ще се проведат битки между професионалисти по правилника на ММА и муайтай, включващи представители на международните турнири – Elite Fight Night 7, (победителят от тях ще участва в най-престижния турнир по муайтай “The Kings Cup” в Банкок, Тайланд) и на квалификационния турнир Road to Abu Dhabi (чиито победители ще получат право на участие в ММА състезанието “Abu Dhabi Warriors Finale” през м.ноември в Абу Даби, ОАЕ).

Списъкът с двубои в съботната вечер на 24 септември ще включва 10 качествени битки от световно ниво плюс 3 подгряващи ММА срещи, като 7 от тях ще са по правилника на ММА и 6 по муайтай. Няма да липсват и достойни български представители – неколкократния шампион по муайтай - Йордан Янков, който се изправя срещу опитния и много агресивен боец от Словакия - Игор Данис, известния с нокаутиращите си удари Владислав Кънчев и изключително техничния Симеон Баталов, който в сблъсък с грузинеца Раул Тутараули ще се бори за честта да се бие на финала на “Abu Dhabiw Warriors”. Освен тях на ринга ще видим и Абнер Ловерас – възпитаник на изключително популярния напоследък боец Конър МакГрегър в риалити шоуто “The Ultimate Fighter 22”.

В трите предварителни подгряващи срещи ще участват 6-ма българи. Сред чуждестранните участници пък блестят имената на Арби Емиев (от Чеченска Република и представител на легендарния боен клуб от Грозни "Akhmat", който е под пряката опека на президента на републиката Рамзан Кадиров) и Фелипе Диас (Бразилия – бивш уличен боец и затворник, превърнал се в звезда на ринга, след като е забелязан и започва работа с най-големите промоутъри на бойци в Тайланд). Двамата ще се изправят един срещу друг именно в София, в зрелищна битка, която не е за изпускане. Ще видим още състезателите: Марчин Лепковски от Полша, Владимир Конски – Словакия, Сайфула Хамбаходов – Чечня, Глигор Стоянов – Швейцария. Друга звезда е десеткратният световен шампион Денис Гончаренок – 10-кратен шампион по муайтай с над 200 двубоя зад гърба си.

Организирането на ММА двубоите се ръководи от Христо Христов и Любомир Геджев - лицата, които стоят зад едни от най-успешните ММА състезания у нас, a за муайтай битките се грижат Кирил Пенджуров и голям екип от Тайланд, който пристига у нас за състезанието.

Билетите за събитието могат да се закупят в мрежата от Ticketpro.bg, а също и от Билетен център в НДК, Билетна каса на зала “Арена Армеец”, бензиностанции OMV, Office 1 Superstore, както и от Магазинът за бойци на ул. Искър 16а в София. Цената им е 20 лв за билет, а резервация на ВИП маси за 8 човека около ринга могат да се правят на тел: 088 506 4444.

Преди началото на гала вечерта от 19.30ч на 24 септември в зала “Арена Армеец”, през целия ден в малката зала на “Арена Армеец” пък ще се проведе Държавно първенство по ММА, с вход - свободен. 

#ММА #Арена Армеец

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »