Прокуратурата повдигна обвинение срещу акушерката, причинила телесна повреда на новородено

Прокуратурата повдигна обвинение срещу акушерката, причинила телесна повреда на новородено
Източник: dariknews.bg
A A+ A++ A

 

Софийската районна прокуратура привлече като обвиняема Емилия Ковачева - акушер при УМБАЛ „Софиямед“, за причинена от нея телесна повреда на новородено, съобщиха от прокуратурата, предаде БГНЕС.

Ковачева е обвинена за това, че на 18.03.2015 г., по време на нощно дежурство, действайки като длъжностно лице (акушер в отделение по неонатология в посоченото по-горе болнично заведение), при изпълнение на служебните си задължения, е причинила на пострадалото малолетно лице (бебе от женски пол) лека телесна повреда (охлузвания на гръдния кош), като деянието е извършено по особено мъчителен за пострадалия начин (поради продължителността и интензитета на деянието).

Описаното деяние покрива признаците на извършено престъпление по чл. 131, ал. 1, т. 2, т. 4, и т. 5, вр. чл. 130, ал. 2 НК, като законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ до една година или пробация. На Ковачева е определена мярка за неотклонение „Парична гаранция“ в размер на 1500 лв.

В хода на разследването са разпитани свидетели, приобщени са относими писмени доказателства, назначени и изготвени са необходимите експертизи. Предстои приключване на разследването и изготвяне на обвинителен акт в максимално кратък срок. 

#Емилия Ковачева #разследването

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »