11 млн. лв. за джипове и патрулки на “Гранична полиция” до края на годината

11 млн. лв. за джипове и патрулки на “Гранична полиция” до края на годината
e-svilengrad.com
A A+ A++ A

 

През октомври месец се очаква “Гранична полиция” да обяви обществена поръчка за доставка на нови патрулни и специализирани автомобили с нормална и повишена проходимост с оборудване по шест обособени позиции. Прогнозната стойност на поръчката е 11 млн. лв., с ДДС. Очакванията са поръчката да приключи до края на 2016 г. Необходимият финансов ресурс ще се осигури от Фонд “Вътрешна сигурност”, който се субсидира с европейски средства, пише БГНЕС.

Срещу отпуснатите средства “Гранична полиция” планира да закупи: 16 джипа за превоз на служебни кучета на стойност 1,2 млн. лв.; 5 автомобила с нормална проходимост за транспорт на служебни кучета на стойност над 200 000 лв.; 20 патрулки на стойност 700 000 лв.; 90 джипа на стойност над 6 500 000 лв.; 15 – 16-местни буса на стойност над 1 млн. лв.; 2 – 50-местни автобуса на стойност близо 900 000 лв.

Новата техника трябва да замени сега използваните джипове, с които граничните полицаи охраняват държавната граница. Техниката на “Гранична полиция” се амортизира бързо в последните две-три години заради засиления мигрантски натиск. Голяма част от джиповете “Ленд Роувър”, част от които бяха дарени неотдавна от Великобритания, са в почти непрекъснат ремонт, тъй като са произведени в периода 1981-1990 г. В момента “Гранична полиция” търси доставчик на гуми за 40 джипа “Ленд Роувър”. До броени дни в охраната на границата трябва да се включат и дарените от Германия 10 стари джипа “Ленд Роувър Дискавъри”, 5 специализирани патрулни автомобила “Фолксваген Транспортер” и 3 микробуса “Мерцедес”. 

#европейски средства

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"