Спектакълът за квалификациите по ММА е тази събота в "Арена Армеец"

Спектакълът за квалификациите по ММА е тази събота в "Арена Армеец"
Източник: mma.bg
A A+ A++ A

 

Тази събота /24 септември/ от 19:30 часа в столичната зала "Арена Армеец" любителите на бойните изкуства ще имат шанса да гледат битки на професионалния ринг от най-висока класа. Оспорваната надпревара е една от четирите световни квалификации за финала “Роуд ту Абу Даби”. Останалите три са завършилото вече в Бангкок състезание и предстоящите в Куала Лумпур /Малайзия/ и Сао Паоло /Бразилия/, предаде БГНЕС.

Българските бойци ще имат възможност да премерят силите си с най-големите имена в спорта и да бъдат забелязани от световните промоутъри и организатори на ММА турнири. Досега развивахме предимно аматьорското направление във федерацията, за да привлечем повече млади хора, но вече ще обръщаме повече внимание и на професионалистите.

Ще развиваме равностойно и двете направления. Само за една година членовете на БФ ММА, индивидуални и клубове, се увеличиха 4 пъти, заяви в Пресклуб България президентът на БФ ММА Станислав Недков.

Световният спектакъл в София ще се финансира от Абу Даби Уориърс, създадена през 2012 г. в Обединените арабски емирства, където ММА се ползва с огромна популярност и промоутъра Елит Боксинг. В същия ден на световната квалификация ще се проведе и държавното първенство по ММА, което ще определи българските участници на Европейското първенство тази есен в Прага.

На самата квалификация ще се изиграят 9 срещи, 2 от тях са с български състезатели, на които ще се даде възможност да продължат напред към финалната вечер в Абу Даби на 22 ноември. Йордан Янков ще се изправи срещу Игор Данис от Словакия, Симеон Баталов ще се бие срещу Раул Татараули от Грузия. 

#Арена Армеец #ММА

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »