Смартфон на Епъл се взриви в ръцете на китаец

Смартфон на Епъл се взриви в ръцете на китаец
Източник: photo-forum.net
A A+ A++ A

Новият смартфон айФон 7 (iPhone 7) на американската компания Епъл (Apple) се взриви в Китай в ръцете на собственик, съобщи днес на сайта си в. "Чайна дейли", цитиран от ТАСС. Жителят на град Чжънчжоу (столица на провинция Хънан, Централен Китай) разказал, че телефонът експлодирал, когато се опитал да заснеме видеоклип с него. Устройството се разпаднало на две части, а мъжът получил незначителни наранявания на ръцете и лицето.

Според информация в медиите китайското подразделение на Епъл вече е докладвало за инцидента на централата в САЩ. Проблеми с взривове има и основният конкурент на Епъл - Самсунг електроникс (Samsung Electronics).

През септември Самсунг обяви масово изтегляне на и спря продажбите на Галакси ноут 7 (Galaxy Note 7) заради установен проблем с батериите, които могат да експлодират спонтанно, припомня ТАСС. Компанията понесе загуби за около 1 милиард долара, като междувременно преустанови и производството на модела. Китайските медии обаче отбелязват, че случаят с айФон 7 се различава от инцидентите с телефоните на Самсунг, тъй като батерията не е повредена при взрива.

Вчера южнокорейската компания съгласува с китайското Държавно управление за контрол на качеството, инспекции и поставяне под карантина план за изтеглянето на 191 000 смартфона Галакси Ноут 7 във връзка с проблема с прегряването им. Потребителите могат да получат пълната стойност при отказ от смартфона или да го заменят с други модели на Самсунг. Компанията покрива разликата в стойността и осигурява на клиента ваучер за 300 юана (44,7 долара). През септември в Китай вече бяха изтеглени 1858 Галакси Ноут 7.

#iPhone 7 #Apple

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници