Ценов: Децата от домовете масово са криминално проявени

Ценов: Децата от домовете масово са криминално проявени
Източник: www.politika.bg
A A+ A++ A

Децата от домовете за настаняване в столицата масово участват в престъпления. Това коментира Тихомир Ценов от сектор "Издирване" в Столичната полиция. Всеки месец МВР работи по десетки сигнали за изчезнали деца в София, предаде БНР. 

Полицаи разказват, че има десетки случаи, в които едно и също дете бяга от дом, след което е намирано от полицията, а след това повтаря деянието си.

"Скитат по големия град, говорим за София, те си имат определени места, които си ги познават. Тяхната рода е пръсната из цяла България - това ни затруднява да извършим пълна проверка и да установим евентуално дали това дете не е във Видин при някаква леля. В повечето случаи се оказва, че са на групички, защото рядко бяга едно. Ако избяга едно, то ще е с неговото приятелче", каза Ценов. 

Повечето от децата от тези домове имат десетки регистрации за различни престъпления в полицията. Най-често просия, кражби и наркотици. "Просто това са деца, свикнали на този начин на живот. Те знаят, дори ще отидат, ще срещнат патрул и ще кажат: Аз три дена не съм се прибирал, обявен съм за издирване, закарайте ме у дома", добави още той. 

#престъпления

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »