Кралев: Медалът на Елица Янкова беше много важен за участието ни в Рио

Кралев: Медалът на Елица Янкова беше много важен за участието ни в Рио
Източник: Канал 3
A A+ A++ A

 

"Медалът на Елица Янкова беше от огромно значение за цялата ни делегация в Рио де Жанейро", заяви министърът на младежта и спорта Красен Кралев по време на церемонията, на която Българската федерация по борба връчи на бронзовата олимпийска медалистка ключовете от чисто нов джип Great Wall H6, предаде БГНЕС.

„Искам отново да благодаря на Елица за всичко, което направи за България. Напрежението върху делегацията ни беше много голямо и този медал имаше огромно значение не само за отбора по борба, но и за всички, които бяха в Рио. Когато Елица излезе и още от първата си среща се бори с такъв хъс и заряд всички бяхме сигурни, че това е българският ден. За секунда нямаше колебания в начина, по който се бореше и защитаваше цветовете на България. Излизаше да побеждава, знаеше, че ще победи и постигна това, което можеше. Но аз съм сигурен, че възможностите й са още по-големи и в Токио, където ще по-спокойна, може да постигне още по-добър резултат“, каза Кралев.

Той призова младите борци да следват примера на Елица и да се борят с цялото си сърце. Той допълни, че министерството на младежта и спорта ще подкрепи реформите, които предвижда Българската федерация по борба. „Борбата е спортът, който винаги е давал медалисти на България и се е представял достойно на Олимпийски игри. В момента женската борба е малко по-убедителна от мъжката, но заедно с федерацията работим много и ни очакват сериозни промени, които ще са от полза на борбата.

Надяваме се, че това ще ни помогне да отидем по-подготвени на предстоящите състезания и ще имаме много поводи за радост. Ръководството на федерацията има интересни предложения, които се одобряват от ММС. Ще подкрепяме промените, ще подкрепяме ръководството, защото борбата е най-българския спорт, който ни е радвал през годините“, завърши Кралев.

Председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова също изтъкна, че медалът на Елица Янкова е бил много важен за цялостното ни представяне до края на Олимпиадата в Рио. „В началото на Олимпийските игри нямахме медали, бяхме недоволни, нямахме самочувствие и едва, когато Ели спечели нейния бронзов медал се успокоихме и видяхме, че има светлина в тунела“, каза Костадинова и пожела на Елица Янкова титла от Токио.

Членът на съвета на директорите на „Литекс Комерс“ Данаил Ганчев връчи специален подарък на Янкова от името на компанията, а ключовете от джипа й даде вицепрезидентът на Българската федерация по борба и отговорник за женското направление Тодор Ангелов. 

#Елица Янкова #Красен Кралев #Стефка Костадинова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »