КЗП: Собствениците на „избухващия” Samsung ще могат да получат парите си обратно

КЗП: Собствениците на „избухващия” Samsung ще могат да получат парите си обратно
Източник: Канал 3
A A+ A++ A

Собствениците на изтеглените от пазара мобилни устройства на Samsung, модел „Galaxy Note 7”, ще могат да върнат телефоните и таблетите си и да си получат обратно парите за тях. Това съобщи председателят на Комисията за защита на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов, предаде Нова тв.

„Имаме уверението на дистрибутора на марката за България, че закупилите такива устройства ще могат да ги върнат и да си получат обратно парите”, заяви Маргаритов.

Той препоръча, ако някой разполага с такъв телефон, веднага да го изключи и да преустанови употребата му, за да не се създават рискове от възникване на инциденти.

Наскоро стана ясно, че компанията преустановява производството и дистрибуцията на най-новия си модел “Galaxy Note7” след получени над 35 сигнала за инциденти с него. Риск създава батерията, която прегрява и това води до „самовзривяване” на апарата.

По информация от производителя и от дистрибутора у нас този модел устройство не е пускан в официална продажба на българския пазар.

„Все пак е възможно български потребители да са закупили такъв апарат онлайн или от чужбина. Затова ние предприехме необходимите мерки да създадем условия и предпоставки дори и да не е закупено на нашия пазар, устройството да може да бъде върнато и потребителят първо да не е застрашен от някакви рискове и второ да си получи обратно парите”, добави Маргаритов.

Веднага, след като Samsung обяви, че спира продажбата на проблемните продукти, социалните мрежи бяха залети с шеги и закачки по темата.

#Димитър Маргаритов #Galaxy Note 7 #КЗП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"